Ako používať formu na bábovku

20.09.2022

Dostala sa Vám do ruky naša ručne vyrobená porcelánová forma na bábovku?
Gratulujeme k možnosti používať tento unikát. Nech Vám forma prinesie radosť z pečenia a jej použitia!

Všeobecné vlastnosti formy na bábovku z porcelánu :

  • určená pre styk s potravinami 
  • vhodná do umývačky riadu
  • vhodná do mikrovlnky
  • možnosť pečenia aj pri vyšších teplotách (až do 300°C)
  • možnosť uskladnenia upečenej bábovky (prekrytím samotnou formou)
  • podobne ako pri skle, nie je vhodný extrémny rozdiel teplôt (horúca vs studená teplota)

Pred prvým použitím je dobré formu umyť teplou vodou so saponátom a opláchnuť ju čistou vodou.

Vymazanie formy pred pečením:

Úplne postačuje hrubšia vrstva masla rozotretá do každého záhybu bábovkovej formy. Kto chce, môže ju aj vysypať múkou alebo strúhankou, ale z naších skúseností to nie je potrebné. Po upečení je potrebné nechať bábovku vo forme schladiť 15-20 minút na chladnom mieste, aby vonkajšie steny formy trochu schladli spolu s bábovkou. Následne je možné bábovku vyklopiť z formy a nechať dochladiť na mriežke.

Po vychladnutí a ochutnaní bábovky môžete formu použiť aj na prikrytie bábovky počas jej uskladnenia. 

Teraz sa už smelo môžete pustiť do pečenia. Ak sa potrebujete inšpirovať receptom na bábovku, navštívte našu sekciu Recepty

Nech sa Vám vo forme dobre pečie a prináša Vám radosť.