Recepty na bábovky


Bábovka s tvarohom a citrónom je veľmi dobrá kombinácia chute a vône. Je to klasika, ktorou sa nedá nič pokaziť. Pridané želé kúsky sú ako čerešnička na torte, osviežia nielen farbou, ale svojou chuťou (s kvapkou rumu) nechajú vyniknúť svieže cesto. Ochutnajte :)

Nielen k dobrej bábovke sa hodí domáci vaječný likér. Tento recept je na tekutejší likér zo smotany. Príprava je jednoduchšia, vďaka vareniu smotany je potrebný kratší čas na šľahanie nad parou.

Priznám sa, že už dlhšie som sa chystala upiecť niečo s arašidovým maslom. Tento osviežujúci recept na bábovku obsahuje aj kyselkavé jabĺčka, ktoré majú práve teraz svoju sezónu. Chuťová kombinácia ktorá verím, že ulahodí všetkým, je jemná a šťavnatá.

Je to tradičný recept na kysnutú bábovku ozvláštnený so želé cukríkmi (alebo so zbytkovým Turkish Delight dezertom) namočenými v rume a kúskami čokolády. Odporúčam vyskúšať :) Bábovka, pokiaľ sa hneď nezje, vydrží vláčna aj 3 dni.

Dlho som odolávala receptom s kombináciou chutí citrón a mak. Rozhodla som sa, že to skúsim trochu inak. V mojej verzii je kyselkavosť citrónu nahradená jemnejšou limetkou a chrumkavý modrý mak je nahradený bielym makom s jemným orieškovým nádychom. Kto doma nemá limetku alebo biely mak, náhrady za vyššie spomínané suroviny sú v poriadku 🙂 Aj táto...

Keď nám doma zostane niekoľko starších banánov, poteším sa, lebo môžem urobiť túto zaujímavú bábovku. Sladkastá chuť banánov v tomto recepte príjemne dopĺňa ľahší korenistý nádych typickým pre severské pečenie. Bábovka sa hodí ku káve, čaju, na raňajky k jogurtu alebo iba tak, keď je na ňu chuť. U nás mizne veľmi rýchlo.


Nové recepty na Váš e-mail

Nechajte nám Vašu e-mailovú adresu a pošleme Vám e-mail hneď ako uverejníme ďalší recept: