Hrnčeková špaldová bábovka s čokoládou

Tento rýchly recept máme od Dagmar, ktorá sa zúčastnila na testovaní našich foriem na bábovku a vo forme Eliška napiekla túto zaujímavú bábovku. Za recept aj fotku jej veľmi pekne ďakujeme :) Vyskúšajte ju aj vy !
Suroviny (pre stredne veľkú formu, napr. Elišku):
- 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky
- 1 hrnček kokosového cukru
- 1 vanilkový cukor
- špička čajovej lyžičky vanilkového prášku
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 3 vajíčka
- 1 balíček prášku na pečenie
- štipka soli
- 2 hrste peniažtekov z horkej čokolády
Postup:
Zmiešajte sypké suroviny v jednej mise a mokré suroviny v druhej mise. Celé vajíčka vyšľahajte s cukrom, potom pridajte ostaté tekuté prísady. Nakoniec zmiešajte všetko spolu. Čokoládu vmiešajte až úplne nakoniec.
Pečte 40 min na 175 °C .
